2 kager med....

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

60+ min

To kager af én dej. Den ene med svesker, portvin og valnødder og den anden med æble og kanel.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

8-10 stykker pr. kage

Opskriften gælder for 2 kager

  • 150 g grofthakkede svesker
  • 1 dl mørk portvin
  • 2 æbler fx belle de boskoop

Dej

  • 300 g blødt smør
  • 500 g sukker (ca. 6¼ dl)
  • 4 æg
  • 450 g hvedemel (ca. 7½ dl)
  • 4 tsk bagepulver
  • 3 dl letmælk

....æbler

  • ½ tsk stødt kanel
  • 1 spsk kartoffelmel

....svesker

  • 100 g grofthakkede valnøddekerner
  • 1 spsk kartoffelmel

Pynt til æblekagen

  • sigtet flormelis

Tilbehør til æblekagen

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom sveskerne i en lille skål og hæld portvin over. Lad sveskerne trække tildækket i ca. 1 time.

Skræl æblerne og fjern kernehusene. Skær æblerne i både og læg dem i koldt vand.

Dej

Rør smør og sukker godt sammen med en håndmixer (med piskeris), til det bliver lyst og luftigt. Rør æggene i et ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Bland mel og bagepulver sammen og vend det i dejen skiftevis med mælken. Kom halvdelen af dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter).

Kage med æbler

Drys kanel over dejen i springformen. Hæld æblebådene til afdrypning i en sigte og lad dem dryppe godt af. Kom de afdryppede æblebåde i en skål og drys kartoffelmel over. Vend rundt så melet bliver godt fordelt. Læg æblebådene i et mønster oven på dejen.

Kage med svesker

Lad sveskerne dryppe af i en sigte over en skål - gem portvinen. Vend valnøddekerner og portvin i resten af dejen. Kom de afdryppede svesker i en skål og drys kartoffelmel over. Vend rundt så melet bliver godt fordelt. Bland sveskerne i dejen og hæld den i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag begge kager midt i ovnen. Dæk evt. overfladen af kagerne de sidste 10 min. af bagetiden. Server æblekagen lun.

Bagetid

Sæt kagerne i en kold ovn. Indstil på 175° og bag i ca. 1 time. Sluk ovnen og lad kagerne stå ved eftervarme i ca. 10 min.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 33830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 42 %
  • Alkohol: 1 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag