Æble- og blommesmuldrekage med tykmælkscreme - Opskrifter - Arla

Æble- og blommesmuldrekage med tykmælkscreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

45 min

Kagen du lynhurtigt kan lave - og af de frugter du har.

Ingredienser

Antal portioner

  • 300 g æbler, fx elstar
  • 300 g blommer uden sten, fx opal, victoria eller reine claude

Smuldredej

  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 75 g havregryn (ca. 2½ dl)
  • 175 g koldt smør
  • 100 g rørsukker (ca. 1¼ dl)

Tykmælkscreme

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær frugterne i både og fordel dem i et smurt ovnfast tærtefad med høje kanter.

Smuldredej

Bland mel og havregryn. Smørret smuldres groft heri. Tilsæt sukker. Fordel smuldredejen over frugten og bag tærten midt i ovnen.

Tykmælkscreme

Rør tykmælken sammen med sukker og vaniljekorn. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtig sammen med tykmælken. Smag til - cremen bliver ret flydende.

Server kagen lun med kold tykmælkscreme.

Tip

I stedet for at blande frugten kan man anvende 600 g af en slags frugt, fx æbler.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,1 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 56 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: