Æble- og blommesmuldrekage med tykmælkscreme
45 min

Æble- og blommesmuldrekage med tykmælkscreme

Kagen du lynhurtigt kan lave - og af de frugter du har.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æble- og blommesmuldrekage med tykmælkscreme

Kagen du lynhurtigt kan lave - og af de frugter du har.

Antal portioner
  • 300 g æbler, fx elstar
  • 300 g blommer uden sten, fx opal, victoria eller reine claude

Smuldredej

  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 75 g havregryn (ca. 2½ dl)
  • 175 g koldt smør
  • 100 g rørsukker (ca. 1¼ dl)

Tykmælkscreme

Fremgangsmåde:

Skær frugterne i både og fordel dem i et smurt ovnfast tærtefad med høje kanter.

Smuldredej

Bland mel og havregryn. Smørret smuldres groft heri. Tilsæt sukker. Fordel smuldredejen over frugten og bag tærten midt i ovnen.

Tykmælkscreme

Rør tykmælken sammen med sukker og vaniljekorn. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtig sammen med tykmælken. Smag til - cremen bliver ret flydende.

Server kagen lun med kold tykmælkscreme.

Tip

I stedet for at blande frugten kan man anvende 600 g af en slags frugt, fx æbler.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,1 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 56 %
Print