Bagt græskar med ristede solsikkekerner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(23 vurderinger)

1 timer

Græskar bliver møre og milde efter en tur i ovnen - lækkert tilbehør til de fleste stykker kød.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 hokkaido græskar eller butternut squash
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl græskarret, flæk det og fjern kernerne. Skær græskarkødet i ca. 4 cm stykker. Vend dem med olie og salt. Bag dem midt i ovnen - til de er møre

Rist solsikkekernerne i en tør pande ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned og rist ved jævn varme i ca. 5 min. Tag dem af panden og lad dem køle af. Vend de bagte græskarstykker med solsikkekerner, ost og tomater - det gør ikke noget, hvis græskarstykkerne bliver moset lidt. Smag til.

Server evt. græskarret som tilbehør til bagte kyllingelår og kogte kartofler.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 64 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: