Bagt græskar med ristede solsikkekerner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(23 vurderinger)

1 timer

Græskar bliver møre og milde efter en tur i ovnen - lækkert tilbehør til de fleste stykker kød.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 hokkaido græskar eller butternut squash
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl græskarret, flæk det og fjern kernerne. Skær græskarkødet i ca. 4 cm stykker. Vend dem med olie og salt. Bag dem midt i ovnen - til de er møre

Rist solsikkekernerne i en tør pande ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned og rist ved jævn varme i ca. 5 min. Tag dem af panden og lad dem køle af. Vend de bagte græskarstykker med solsikkekerner, ost og tomater - det gør ikke noget, hvis græskarstykkerne bliver moset lidt. Smag til.

Server evt. græskarret som tilbehør til bagte kyllingelår og kogte kartofler.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 64 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: