Grov grøn toast

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

Vi bruger de samme råvarer i toasten og salaten (æble, selleri og rød peber). Men de får forskellig smag og konsistens afhængig af, om de er varme eller kolde.

Ingredienser

Antal portioner

Toast

  • 6 flade rugbrødsboller (ca. 360 g)
  • 3 spsk dijonsennep
  • 175 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30% Pasta- & gratineringsost
  • 1 groftrevet rødt æble (ca. 125 g)
  • 100 g groftrevet knoldselleri
  • ½ spsk friskpresset citronsaft
  • ½ dl finthakket bredbladet persille
  • ½ tsk groft salt
  • 175 g afdryppede, grillede peberfrugter i olie

Salat

  • 150 g knoldselleri i små tern
  • kogende vand
  • 1 rødt æble i tynde både (ca. 125 g)
  • ½ spsk friskpresset citronsaft
  • 1 rød peberfrugt i små tern (ca. 150 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 dl blade af bredbladet persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Toast

Smør bollerne med sennep og fordel halvdelen af osten på "underne". Vend det revne æble og selleri med citronsaft, persille og salt. Læg blandingen på osten og top op med grillede peberfrugter og resten af osten. Slut med "overne". Lad en toastmaskine blive godt varm. Toast brødene 3-4 min. eller til de er gyldne og osten er smeltet. Del hver toast i 2 trekanter.

Salat

Kom imens selleriternene i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem stå i ca. 3 min. Hæld vandet fra, brus over med koldt vand og lad selleriternene dryppe af i en sigte. Vend æblebådene med citronsaft og bland dem med selleritern, peberfrugt, salt og peber. Vend persille i salaten lige inden serveringen og smag til. Server salaten sammen med de lune toasts.

Tip

Du kan selv grille peberfrugter: Flæk og rens peberfrugterne. Læg dem på en plade med alufolie, med skindsiden opad. Grill peberfrugterne øverst i ovnen, tag dem ud og dæk med et stykke bagepapir - og et viskestykke. Lad peberfrugterne hvile ca. 15. min. og træk skindet af dem. Vend peberfrugterne i lidt olivenolie.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 49,4 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 32 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: