Hasselnødde- og kaffekager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

30 min

En lille småkage med stor nydelse.

Ingredienser

Opskriften gælder for 16 stk

  • 100 g hasselnøddekerner
  • 1 dl speltflager
  • 50 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • 25 g blødt smør
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk honning
  • 1 tsk kold stærk kaffe

Sådan gør du

Sådan gør du

Rist hasselnødderne i en tør pande ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og rist dem i ca. 3 min. Lad dem køle let af. Tag 16 hasselnøddekerner fra og gem dem.

Kom resten af hasselnøddekernerne i en foodprocessor sammen med speltflager og chokolade. Kør det ved højeste hastighed i ca. 30 sek. eller til det smuldrer. Tilsæt smør, æggeblomme, honning og kaffe og kør det videre til det bliver til en ensartet masse. Form små kugler af dejen og læg dem på plader med bagepapir. Tryk en hasselnød ned i hver småkage og bag dem midt i ovnen. Lad dem køle af på bagepapir.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 175°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,6 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 58 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: