Hasselnødde- og kaffekager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

30 min

En lille småkage med stor nydelse.

Ingredienser

Opskriften gælder for 16 stk

  • 100 g hasselnøddekerner
  • 1 dl speltflager
  • 50 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • 25 g blødt smør
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk honning
  • 1 tsk kold stærk kaffe

Sådan gør du

Sådan gør du

Rist hasselnødderne i en tør pande ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og rist dem i ca. 3 min. Lad dem køle let af. Tag 16 hasselnøddekerner fra og gem dem.

Kom resten af hasselnøddekernerne i en foodprocessor sammen med speltflager og chokolade. Kør det ved højeste hastighed i ca. 30 sek. eller til det smuldrer. Tilsæt smør, æggeblomme, honning og kaffe og kør det videre til det bliver til en ensartet masse. Form små kugler af dejen og læg dem på plader med bagepapir. Tryk en hasselnød ned i hver småkage og bag dem midt i ovnen. Lad dem køle af på bagepapir.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,6 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 58 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: