Kaffesnitter
15 min

Kaffesnitter

Sprøde småkager, lette at bage og med en dejlig kaffesmag. Perfekt til en god kop eftermiddags- eller aftenkaffe.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kaffesnitter

Sprøde småkager, lette at bage og med en dejlig kaffesmag. Perfekt til en god kop eftermiddags- eller aftenkaffe.

4 småkager pr. person

Opskriften gælder for 10 personer

  • ½ dl stærk kaffe
  • 1 spsk kaffepulver, fx nescafé
  • 1 dl mandler
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 175 g smør i tern
  • 1 spsk lys sirup
  • 250 g hvedemel (ca. 4½ dl)
  • ½ tsk bagepulver
  • 1/8 tsk groft salt

Pynt

  • 1 spsk brun farin
  • ½ spsk kaffepulver, fx nescafé eller knuste kaffebønner

Fremgangsmåde:

Bland kaffe og kaffepulver. Hak mandlerne fint, fx i en foodprocessor. Tilsæt sukker, vaniljesukker og smør - rør indtil det smuldrer. Tilsæt sirup, mel, bagepulver, salt og kaffe. Rør indtil dejen hænger sammen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og del den i 4 lige store stykker. Tril dem til stænger (a ca. 35 cm). Læg dem på en plade med bagepapir og tryk dem let flade.

Pynt med brun farin og kaffepulver. Bag kaffesnitterne midt i ovnen og skær dem på skrå i passende stykker, mens de stadig er varme. Lad dem køle af på en bagerist.

Tip

Hvis du vil have en mere sprød småkage kan du trykke dejen lidt fladere inden bagning.

Bagetid

Ca. 14 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 13230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,2 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 48 %
Print