King Kong Kage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(20 vurderinger)

1 timer

Kagen er med junglens bananer, appelsiner og nødder - lige som King Kong ville elske den.

Ingredienser

24 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 225 g blødt smør
  • 300 g sukker (ca. 3½ dl)
  • 3 æg
  • 400 g hvedemel (ca. 6¾ dl)
  • 1 spsk bagepulver
  • 2 dl mælk
  • 5 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 1 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 100 g grofthakkede, smuttede mandler
  • 3 bananer
  • 1 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 2 spsk sukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk fedtstof og sukker godt sammen. Pisk æggene i ét ad gangen. Pisk blandingen, til den bliver let og luftig. Bland mel og bagepulver. Vend det (drysset gennem en sigte) i æggeblandingen, skiftevis med mælk og appelsinsaft. Tilsæt forsigtigt appelsinskal og mandler. Beklæd en lille bradepande (ca. 3 x 30 x 37 cm) med bagepapir og fordel dejen heri.

Skræl bananerne, skær dem i mindre stykker og vend dem hurtigt med appelsinsaft. Læg bananstykkerne på dejen og bag kagen midt i ovnen. Drys efter ca. ½ time overfladen med sukker og bag kagen færdig, stadig midt i ovnen. Løft forsigtigt kagen ud af bradepanden ved hjælp af bagepapiret. Lad kagen køle af på en bagerist.

Tip

Kagen kan opbevares i køleskabet til næste dag.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 23700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,2 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 39 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: