Brun farin
Hvad er brun farin?
Hvordan laver man brun farin? Brun farin er en blanding af almindeligt sukker og mørkebrun rørsukkersirup. Siruppen gør farinen fugtig og klistret, derfor blev farin tidligere kaldt puddersukker, i modsætning til strøsukker (hvidt sukker, melis).
Udseende
Det giver en krydret aroma
Anvendelse
Man bruger farin på grund af den aromatiske, karamelagtige smag, som kommer fra siruppen. Farin bruges til traditionelle retter som gravlakssauce (”rævesauce”), glaseret juleskinke/hamburgerryg og ymerdrys.
Dernæst er brun farin meget fin til kagebagning, da det giver både god farve og aromatisk smag til kagen, fx brunsviger.
Anvendes også til ymerdrys og som sødestof i Irish Coffee.
Holdbarhed
Farin bør opbevares i en tæt lukket dåse eller plastpose.
Tips og Tricks
Opskrifter
Kilder
Karolines Køkken