Brun farin

Brun farin
Hvad er brun farin? Hvordan laver man brun farin? Brun farin er en blanding af almindeligt sukker og mørkebrun rørsukkersirup. Siruppen gør farinen fugtig og klistret, derfor blev farin tidligere kaldt puddersukker, i modsætning til strøsukker (hvidt sukker, melis).

Udseende

Det giver en krydret aroma

Anvendelse

Man bruger farin på grund af den aromatiske, karamelagtige smag, som kommer fra siruppen. Farin bruges til traditionelle retter som gravlakssauce (”rævesauce”), glaseret juleskinke/hamburgerryg og ymerdrys.

Dernæst er brun farin meget fin til kagebagning, da det giver både god farve og aromatisk smag til kagen, fx brunsviger.

Anvendes også til ymerdrys og som sødestof i Irish Coffee.

Holdbarhed

Farin bør opbevares i en tæt lukket dåse eller plastpose.

Tips og Tricks

Prøv også at bruge en lille smule brun farin i en marinade til grillet kylling: limesaft, brun farin, ingefær og hvidløg.

Hvis farinen er blevet hård (siruppen er tørret ind), kan den blødgøres igen ved at lægge noget fugtigt ned i dåsen et døgn, fx et par æblebåde.

Kilder

  • Karolines Køkken