James Grieve er et mellemstort æble, dog mindre fra gamle træer. Det er rundt og lidt aflangt i faconen.
Skrællen er glat og glinsende med en gul-grøn bundfarve, men den bliver rød-orange på solsiden.
Frugtkødet er gulligt.
Når æblet er modent, har frugtkødet en sød og meget saftig smag samt en velduftende aroma.
Hvis du bedst kan lide det syrligt, skal det plukkes, før det er helt modent.
James Grieve æblet stammer fra Edinburgh, hvor det blev opfundet i 1890'erne af en mand ved navn James Grieve, der arbejdede på en skotsk planteskole.
Sorten kom til Danmark i begyndelsen af 1900-tallet, og det fik stor udbredelse her i landet.
James Grieve æblet er først og fremmest et godt spiseæble. Men det kan også bruges i maden, både i det salte og det søde køkken. Prøv fx disse opskrifter;
Til bagværk og desserter med æbler kan du hente inspiration i vores tema om æblekager.
James Grieve æblet er et sommeræble, som kun kan holde sig i få uger efter plukning.
August - september.
Læs om næringsindholdet i æbler hos Fødevareinstituttet.