Rabarber

Der findes stort set kun tre sorter: Vinrabarber, jordbærrabarber og almindelige rabarber. Der er lidt forskel i farven, men ikke så meget i smagen. Rabarber har sæson fra april til juni og kan ikke købes friske uden for denne periode, så du kan med fordel putte poser med rabarber i fryseren. Så kan de også bruges på andre tidspunkter af året.

Oprindelse

Rabarber kendes fra gammel tid i de danske køkkenhaver, men i århundreder brugte man mest rabarber som lægeplante mod orm. Først fra slutningen af 1800-tallet bruges de til desserter og kager.

Anvendelse

Lun rabarberkompot, vendt med blød flødeskum. I England kalder man desserten for fool.

Friskhed

Rabarber kan ikke købes friske uden for sæsonen, som er april til juni, så læg nogle poser rabarber i fryseren til tærter.

Tips og Tricks

Et tip til rabarbertærten: Drys den ubagte tærtebund med en blanding af maizenamel og sukker, inden rabarberstykkerne lægges på. Drys med en del sukker øverst. Maizenamelet opsuger saften, så tærtebunden ikke bliver våd.

Video

Kilder

Karolines Køkken