Tørrede bønner

Black eye bønner (små og råhvide med et lille, sort øje), røde, brune og sorte, nyreformede kidneybønner, store, hvide, flade butterbeans og brunt og lyserødt plettede pintobønner er de almindeligste

Anvendelse

Bønner skal ligge i blød i rigeligt vand i køleskabet natten over og derefter koges i frisk vand 30-45 minutter. Kasser både iblødsætningsvand og kogevand.

Tørrede bønner skal krydres meget. Lad dem koge med i en sauce eller vend dem med dressing, når de er varme. Surt, salt og sødt klæder bønner: eddike, sennep, citronsaft, kapers, bacon, chili, frugt eller bagte grønsager som rødbeder eller peberfrugter. En fyldig bønnesalat med et stykke brød gratineret med ost er et dejligt og ernæringsmæssigt komplet måltid.

Beregn ca. 40 g tørrede bønner pr. person til en salat – de fylder meget, når de bliver blødt op.

Tips og Tricks

Varme, nykogte butterbeans med god olivenolie, frisk basilikum, hvidløg og sherryeddike. Server med høvlet parmesan eller HØNG HimmelBlå som forret.

Kilder

Karolines Køkken