Grønne linser er ikke splitlinser som de røde. De er normalt heller ikke afskallede. En grøn linse er 3-5 mm i diameter, rund og lidt fladtrykt. Farven er mørkegrøn til brun.
Grønne linser kan have en lidt jordagtig smag. Grønne linser koger ikke ud som de røde men bevarer formen.
Linser har været dyrket i årtusinder. I dag dyrkes hovedparten i Indien og Canada.
Grønne linser skal skylles og koges i vand eller i en grønsagsbouillon i 30-40 minutter. Hvis linserne skal bruges i en suppe eller gryderet, behøver man ikke at koge dem møre i forvejen, da de kan tilsættes rå i retten. Vær her opmærksom på at linserne suger en del væske under kogningen.
Grønne linser kan anvendes i salatblandinger, da de ikke koger ud. De er gode i ovn- og gryderetter og til supper, saucer, dressinger og pastaretter. Kogte linser kan bruges i postejer og frikadeller i stedet for kød eller som delvis erstatning for kødet. Desuden kan de marineres og serveres som alternativ til ris og pasta. Industrielt fremstilles der pastaprodukter af linsemel.
Hele året.
Læs om næringsindhold hos Fødevareinstituttet.
Alle bælgfrugter anbefales i en klimavenlig kost med mindre kød, fordi de er gode proteinkilder og mætter godt.