Panettone med tørret frugt
60+ min

Panettone med tørret frugt

Panettone er en klassisk, italiensk julekage - en luftig sandkage med tørret frugt.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Panettone med tørret frugt

Panettone er en klassisk, italiensk julekage - en luftig sandkage med tørret frugt.

12 stykker pr. portion

Antal portioner
  • 1¼ dl mælk
  • 40 g gær
  • 450 g hvedemel (ca. 7½ dl)
  • 120 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 6 æg
  • ½ tsk groft salt
  • 200 g blødt smør
  • 75 g soltørrede tranebær
  • 60 g soltørrede blåbær
  • 200 g finthakkede tørrede abrikoser

Pynt

  • flormelis

Fremgangsmåde:

Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt lidt af melet og 1 tsk sukker. Stil dejen til hævning i ca. 15 min. Rør resten af sukkeret, æg og salt i. Hæld resten af melet samt smørret i - lidt ad gangen. Tilsæt finthakket tranebær, blåbær og abrikos. Hæld dejen i en smurt høj form (budding- eller pannetoneform) og lad dejen hæve tildækket i ca. 20 min. Bag kagen nederst i ovnen. Lad kagen afkøle, inden den tages ud af formen.

Bagetid

Ca.1 time og 10 min. ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 21760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,9 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 37 %
Print