Panettone med tørret frugt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Panettone er en klassisk, italiensk julekage - en luftig sandkage med tørret frugt.

Ingredienser

12 stykker pr. portion

Antal portioner

  • 1¼ dl mælk
  • 40 g gær
  • 450 g hvedemel (ca. 7½ dl)
  • 120 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 6 æg
  • ½ tsk groft salt
  • 200 g blødt smør
  • 75 g soltørrede tranebær
  • 60 g soltørrede blåbær
  • 200 g finthakkede tørrede abrikoser

Pynt

  • flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt lidt af melet og 1 tsk sukker. Stil dejen til hævning i ca. 15 min. Rør resten af sukkeret, æg og salt i. Hæld resten af melet samt smørret i - lidt ad gangen. Tilsæt finthakket tranebær, blåbær og abrikos. Hæld dejen i en smurt høj form (budding- eller pannetoneform) og lad dejen hæve tildækket i ca. 20 min. Bag kagen nederst i ovnen. Lad kagen afkøle, inden den tages ud af formen.

Bagetid

Ca.1 time og 10 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 21760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,9 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 37 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: