Panettone med tørret frugt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Panettone er en klassisk, italiensk julekage - en luftig sandkage med tørret frugt.

Ingredienser

12 stykker pr. portion

Antal portioner

  • 1¼ dl mælk
  • 40 g gær
  • 450 g hvedemel (ca. 7½ dl)
  • 120 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 6 æg
  • ½ tsk groft salt
  • 200 g blødt smør
  • 75 g tørrede tranebær
  • 60 g tørrede blåbær
  • 200 g finthakkede tørrede abrikoser

Pynt

  • flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt lidt af melet og 1 tsk sukker. Stil dejen til hævning i ca. 15 min. Rør resten af sukkeret, æg og salt i. Hæld resten af melet samt smørret i - lidt ad gangen. Tilsæt finthakket tranebær, blåbær og abrikos. Hæld dejen i en smurt høj form (budding- eller pannetoneform) og lad dejen hæve tildækket i ca. 20 min. Bag kagen nederst i ovnen. Lad kagen afkøle, inden den tages ud af formen.

Bagetid

Ca.1 time og 10 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 21760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,9 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 37 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: