Bowl med grillet ost
&format=webp)
Lækker bowl med grillet ost og krydrede tomatris. Desuden er der masser af saftige og sprøde grøntsager, som gør bowlen til en dejlig oplevelse for både ganen og for øjet. Bowl med grillet ost kan spises derhjemme, men du kan også bruge den til en picnic på stranden eller i parken. De krydrede ris kan spises kolde og tages med sammen med grøntsagerne. Så er det blot at tænde op i grillen eller lave et bål og stege osten, så I spiser den varm. Grillost er velegnet til både at grille og stege, da den holder faconen, når den bliver varm. Server en bowl med grillet ost en helt almindelig onsdag aften eller en helt ekstaordinær onsdag aften.
Ingredienser
Krydrede ris
1 tsk
Rapsolie
|
|
---|---|
1
Finthakket løg (ca. 75 g)
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
2
Gulerødder i små tern (ca. 100 g)
|
|
2 spsk
Rød karrypasta
|
|
3 dl
Løse ris, parboiled (ca. 240 g)
|
|
1 dåse
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
|
4 dl
Vand
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
2 spsk
Finthakket frisk koriander
|
Marinerede bønner
1 dåse
Skyllede kidneybønner (ca. 240 g)
|
|
---|---|
1 tsk
Rapsolie
|
|
1½ tsk
Rødvinseddike
|
|
1 tsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Bowl
250 g
Cherrytomater i halve
|
|
---|---|
1
Avocado i mindre stykker (ca. 100 g)
|
|
1
Grøn peberfrugt i mindre stykker (ca. 125 g)
|
|
1
Agurk i tern (ca. 300 g)
|
|
½
Finthakket rødløg (ca. 50 g)
|
Grillet ost
1 pakke
Grillost
|
|
---|---|
2 tsk
Rapsolie
|
Tilbehør
2
Ristede store tortillaer - i mindre stykker
|
|
---|---|
1
Limefrugt i både
|
Sådan gør du
Krydrede ris
Marinerede bønner
Bowl
Grillet ost
Har du en rest kogte ris i køleskabet, kan du stege dem sammen med løg, hvidløg, gulerødder og karrypasta. Det går lidt hurtigere end at lave de krydrede ris, og samtidig undgår du måske også madspild.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15623 kJ / 3734 kcal
Næringsindhold pr. 100g
521 kJ / 124 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 17,7 % | 5,4 g |
Kulhydrat: | 42,7 % | 13,1 g |
Fedt: | 39,6 % | 5,6 g |
Lad en grill eller grillpande blive godt varm. Pensl osten med olie og grill den 1½-2 min. på hver side ved kraftig varme. Og vupti! Så er den klar til servering.
