Bowl med grillet ost

45 min
Bowl med grillet ost

Lækker bowl med grillet ost og krydrede tomatris. Desuden er der masser af saftige og sprøde grøntsager, som gør bowlen til en dejlig oplevelse for både ganen og for øjet. Bowl med grillet ost kan spises derhjemme, men du kan også bruge den til en picnic på stranden eller i parken. De krydrede ris kan spises kolde og tages med sammen med grøntsagerne. Så er det blot at tænde op i grillen eller lave et bål og stege osten, så I spiser den varm. Grillost er velegnet til både at grille og stege, da den holder faconen, når den bliver varm. Server en bowl med grillet ost en helt almindelig onsdag aften eller en helt ekstaordinær onsdag aften.

Ingredienser

Krydrede ris

1 tsk Rapsolie
1 Finthakket løg (ca. 75 g)
2 Små finthakkede fed hvidløg
2 Gulerødder i små tern (ca. 100 g)
2 spsk Rød karrypasta
3 dl Løse ris, parboiled (ca. 240 g)
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
4 dl Vand
1½ tsk Groft salt
2 spsk Finthakket frisk koriander

Marinerede bønner

1 dåse Skyllede kidneybønner (ca. 240 g)
1 tsk Rapsolie
1½ tsk Rødvinseddike
1 tsk Finthakket rød chilipeber
¼ tsk Groft salt

Bowl

250 g Cherrytomater i halve
1 Avocado i mindre stykker (ca. 100 g)
1 Grøn peberfrugt i mindre stykker (ca. 125 g)
1 Agurk i tern (ca. 300 g)
½ Finthakket rødløg (ca. 50 g)

Grillet ost

1 pakke Grillost
2 tsk Rapsolie

Tilbehør

2 Ristede store tortillaer - i mindre stykker
1 Limefrugt i både

Sådan gør du

Krydrede ris

  • Lad olien blive varm i en gryde og steg løg og hvidløg ved svag varme i ca. 5 min. - eller til løgene er klare.
  • Tilsæt gulerødder, karrypasta og ris og steg i yderligere ca. 1 min.
  • Tilsæt tomater, vand og salt og kog ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - rør af og til.
  • Sluk for varmen og lad risene stå ca. 12 min.
  • Tilsæt koriander og smag til.

Marinerede bønner

  • Bland bønner, olie, eddike, chili og salt. Smag til.

Bowl

  • Fordel de krydrede ris, marinerede bønner og de øvrige grøntsager i 4 skåle.

Grillet ost

  • Lad en grill eller grillpande blive godt varm.
  • Skær osten i 4 skiver og pensl med olie. Grill dem 1½-2 min. på hver side.
  • Skær skiverne på skrå og læg dem på toppen af de 4 skåle. Server med limebåde og ristede tortillas.

Har du en rest kogte ris i køleskabet, kan du stege dem sammen med løg, hvidløg, gulerødder og karrypasta. Det går lidt hurtigere end at lave de krydrede ris, og samtidig undgår du måske også madspild.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15623 kJ / 3734 kcal

Næringsindhold pr. 100g

521 kJ / 124 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 17,7 % 5,4 g
Kulhydrat: 42,7 % 13,1 g
Fedt: 39,6 % 5,6 g
Relateret video Karolines Køkken® Grillost

Lad en grill eller grillpande blive godt varm. Pensl osten med olie og grill den 1½-2 min. på hver side ved kraftig varme. Og vupti! Så er den klar til servering.

https://www.arla.dk/opskrifter/bowl-med-grillet-ost/