Butterdejssnacks
60+ min

Butterdejssnacks

Krydr butterdej og bag det - så har du lækre snacks til dine gæster.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Butterdejssnacks

Krydr butterdej og bag det - så har du lækre snacks til dine gæster.

90 stk.

Opskriften gælder for 10 personer

Fremgangsmåde:

Lad butterdejen tø op under et klæde på køkkenbordet i ca. ½ time. Tag én plade ad gangen og ælt den godt igennem, evt. ved hjælp af lidt mel. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rund plade (ca. 23 cm i diameter). Flyt dejen over på en plade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. Skær butterdejen i 16 tynde trekanter med fx en klejnespore. Fordel ca. ½ dl ost, ½ tsk salt og ½ tsk herbes de Provence på trekanterne. Træk trekanterne lidt væk fra hinanden og bag midt i ovnen til de er gyldne og sprøde.

Afkøl butterdejssnacks på en bagerist. Fortsæt med resten af butterdejen.

Tips

Herbes de Provence kan erstattes af hakkede fennikelfrø, tørret salvie eller halv mængde groftkværnet sort peber. Krydderier kan udelades.

Butterdejssnacks, kan bages to dage i forvejen og opbevares i kagedåser. Lunes ca. 2 min. ved 200 grader før anretningen.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9090 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 59 %
Print

Vin match

Malvasia, fiano Salento, Italien

Hvidvin med krydrede elementer, fx. en bianco salento Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til krydderurter