Chokolademedaljer med kirsch

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(16 vurderinger)

60+ min

Chokolademedaljer lagt sammen om en fromage af kirsebærbrændevin og kirsebærsaft.

Ingredienser

Antal portioner

  • 250 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Kirschfromage

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt chokoladen i en skål i vandbad. Beklæd en bakke med alufolie. Hæld ½ spsk chokolade på alufolien - smør chokoladen ud med en ske til en rund "kiks" (ca. 7 cm i diameter). Lav i alt 24 kiks. Lad chokoladen stivne helt.

Kirschfromage

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk fløden til et let skum. Træk husblassen op af vandet med det vand der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med kirsch og saft. Kom den afkølede husblas i flødeskummet under omrøring. Tag 12 kiks fra og læg ca. 1½ spsk fromage og 3 afdryppede bær på hver kiks. Læg resten af kiksene på og kom til sidst ca. 1 spsk fromage på hver medalje. Stil de 12 medaljer i køleskabet i mindst 1 time.

Variation - chokoladeskåle med kirsch

Stil 12 chokoladeskåle (ca. 175 g) på et spækbrædt. Kom 3 amarenabær med den saft der hænger ved i hver skål. Læg ca. 2½ spsk fromage i hver chokoladeskål og stil dem tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Tips

Kirsch kan erstattes af cognac. Kirsch kan også udelades. Tilsæt i stedet en ekstra spsk saft fra amarenakirsebærrene.

Hvordan smelter man chokolade

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10930 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 58 %
  • Alkohol: 1 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Corvina, tinta barroca, touriga nacional Valpolicella, Italien

Det perfekte match vil være en recioto della valpolicella. Et andet godt alternativ er en ruby port Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til chokolade