Chokolademedaljer med kirsch
60+ min

Chokolademedaljer med kirsch

Chokolademedaljer lagt sammen om en fromage af kirsebærbrændevin og kirsebærsaft.
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokolademedaljer med kirsch

Chokolademedaljer lagt sammen om en fromage af kirsebærbrændevin og kirsebærsaft.

Antal portioner
  • 250 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Kirschfromage

Fremgangsmåde:

Smelt chokoladen i en skål i vandbad. Beklæd en bakke med alufolie. Hæld ½ spsk chokolade på alufolien - smør chokoladen ud med en ske til en rund "kiks" (ca. 7 cm i diameter). Lav i alt 24 kiks. Lad chokoladen stivne helt.

Kirschfromage

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk fløden til et let skum. Træk husblassen op af vandet med det vand der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med kirsch og saft. Kom den afkølede husblas i flødeskummet under omrøring. Tag 12 kiks fra og læg ca. 1½ spsk fromage og 3 afdryppede bær på hver kiks. Læg resten af kiksene på og kom til sidst ca. 1 spsk fromage på hver medalje. Stil de 12 medaljer i køleskabet i mindst 1 time.

Variation - chokoladeskåle med kirsch

Stil 12 chokoladeskåle (ca. 175 g) på et spækbrædt. Kom 3 amarenabær med den saft der hænger ved i hver skål. Læg ca. 2½ spsk fromage i hver chokoladeskål og stil dem tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Tips

Kirsch kan erstattes af cognac. Kirsch kan også udelades. Tilsæt i stedet en ekstra spsk saft fra amarenakirsebærrene.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10930 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 58 %
  • Alkohol: 1 %
Print

Vin match

Corvina, tinta barroca, touriga nacional Valpolicella, Italien

Det perfekte match vil være en recioto della valpolicella. Et andet godt alternativ er en ruby port Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til chokolade