Dildfrø- og limemarinerede bær

Dildfrø- og limemarinerede bær

60+ min
Afslut aftensmåltidet med en frisk og spændende bærdrøm som dessert.

Sådan gør du

  • Bring sukker og vand i kog. Riv limefrugten fint og gem skallen. Pres saften af limefrugten og kom det i gryden sammen med de knuste dildfrø. Lad lagen køle let af.
  • Tilsæt bær og limeskal og stil de marinerede bær tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
  • Rør fraiche og vaniljesukker sammen og stil det tildækket i køleskabet indtil servering.
Ved serveringen
  • Anret de kolde dildfrø- og limemarinerede bær i kolde skåle med fraiche på toppen. Server straks.
Energiindhold for hele retten:

2453 kJ / 586 kcal

Næringsindhold pr. 100g

432 kJ / 103 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 6,6 % 1,7 g
Kulhydrat: 44,6 % 11,3 g
Fedt: 48,8 % 5,7 g

Ingredienser

3 spsk Rørsukker
½ dl Vand
½ Limefrugt
1 tsk Dildfrø
5 dl Friske blandede bær, fx jordbær, brombær og blåbær
2 dl Creme fraiche
1 tsk Vaniljesukker
Pynt
Dildkviste