Koteletter med fennikelsauce og kartoffelmos

Bedømmelse

(5 vurderinger)

30 min

Fennikel på 2 måder sætter smag på retten - som frø og som friske knolde.

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 4 svinekoteletter (ca. 125 g)
  • 2 tsk knuste fennikelfrø
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • fintstrimlede soltørrede abrikoser og fennikeltop

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand, kartofler og løg i kog i en tykbundet gryde. Kog grøntsagerne ved svag varme og under låg i ca. 20 min. eller til kartoflerne er møre. Tag ca. 2½ dl kogevand fra og hæld vandet fra grøntsagerne. Mos grøntsagerne sammen med fløde, de 1½ dl af kogevandet (gem 1 dl til saucen) og salt.

Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Brun koteletterne ca. 1 min. på hver side. Drys med fennikelfrø og salt. Skru ned til jævn varme og steg koteletterne ca. 3 min. på hver side. Tag koteletterne op og hold dem varme.

Tør panden af og kom fløde, den sidste dl kogevand, fennikler, abrikoser, salt og peber i panden. Kog fennikelsaucen ved jævn varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,1 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 28 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde: