Koteletter med fennikelsauce og kartoffelmos

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

30 min

Fennikel på 2 måder sætter smag på retten - som frø og som friske knolde.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 4 svinekoteletter (ca. 500 g)
  • 2 tsk knuste fennikelfrø
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • fintstrimlede soltørret abrikos og fennikeltop

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand, kartofler og løg i kog i en tykbundet gryde. Kog grøntsagerne ved svag varme og under låg i ca. 20 min. eller til kartoflerne er møre. Tag ca. 2½ dl kogevand fra og hæld vandet fra grøntsagerne. Mos grøntsagerne sammen med fløde, de 1½ dl af kogevandet (gem 1 dl til saucen) og salt.

Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Brun koteletterne ca. 1 min. på hver side. Drys med fennikelfrø og salt. Skru ned til jævn varme og steg koteletterne ca. 3 min. på hver side. Tag koteletterne op og hold dem varme.

Tør panden af og kom fløde, den sidste dl kogevand, fennikler, abrikoser, salt og peber i panden. Kog fennikelsaucen ved jævn varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,1 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: