Koteletter med fennikelsauce og kartoffelmos

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

30 min

Fennikel på 2 måder sætter smag på retten - som frø og som friske knolde.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 4 svinekoteletter (ca. 125 g)
  • 2 tsk knuste fennikelfrø
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • fintstrimlede soltørret abrikos og fennikeltop

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand, kartofler og løg i kog i en tykbundet gryde. Kog grøntsagerne ved svag varme og under låg i ca. 20 min. eller til kartoflerne er møre. Tag ca. 2½ dl kogevand fra og hæld vandet fra grøntsagerne. Mos grøntsagerne sammen med fløde, de 1½ dl af kogevandet (gem 1 dl til saucen) og salt.

Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Brun koteletterne ca. 1 min. på hver side. Drys med fennikelfrø og salt. Skru ned til jævn varme og steg koteletterne ca. 3 min. på hver side. Tag koteletterne op og hold dem varme.

Tør panden af og kom fløde, den sidste dl kogevand, fennikler, abrikoser, salt og peber i panden. Kog fennikelsaucen ved jævn varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,1 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: