Koteletter med fennikelsauce og kartoffelmos
30 min

Koteletter med fennikelsauce og kartoffelmos

Fennikel på 2 måder sætter smag på retten - som frø og som friske knolde.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Koteletter med fennikelsauce og kartoffelmos

Fennikel på 2 måder sætter smag på retten - som frø og som friske knolde.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 4 svinekoteletter (ca. 125 g)
  • 2 tsk knuste fennikelfrø
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • fintstrimlede soltørrede abrikoser og fennikeltop

Fremgangsmåde:

Bring vand, kartofler og løg i kog i en tykbundet gryde. Kog grøntsagerne ved svag varme og under låg i ca. 20 min. eller til kartoflerne er møre. Tag ca. 2½ dl kogevand fra og hæld vandet fra grøntsagerne. Mos grøntsagerne sammen med fløde, de 1½ dl af kogevandet (gem 1 dl til saucen) og salt.

Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Brun koteletterne ca. 1 min. på hver side. Drys med fennikelfrø og salt. Skru ned til jævn varme og steg koteletterne ca. 3 min. på hver side. Tag koteletterne op og hold dem varme.

Tør panden af og kom fløde, den sidste dl kogevand, fennikler, abrikoser, salt og peber i panden. Kog fennikelsaucen ved jævn varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,1 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 28 %
Print