Cocktailtomat

Cocktailtomat
Cocktailtomater er fællesnavnet for nogle tomatsorter, som er en mellemting mellem en almindelig tomat og en cherrytomat. En cocktailtomat har en fasthed, der gør den velegnet til at skære i skiver eller både.

Udseende

En cocktailtomat er rund og på størrelse med en bordtennisbold. Den er fast og kødfuld i konsistensen. Cocktailtomater vokser i klaser, og de plukkes og sælges som regel med stilkene på. En cocktailtomat vejer ca. 40 gram. Hele tomaten er normalt gennemfarvet rød, men cocktailtomater findes også i andre farver fx gule, orange, sortviolette og stribede.

Smag

Smagen er mere koncentreret end i en almindelig tomat. Afhængig af sort er smagen mere eller mindre sød, syrlig og krydret.

Anvendelse

Skyl tomaterne og fjerne stilkene. Cocktailtomater er nemme at skære i skiver eller både. De er gode til en tomatmad, sandwich eller i salatskålen. Cocktailtomater kan stort set anvendes i alle retter, hvor der skal tomater i. Hvis man har dyrket masser af tomater, så kan man fx lave tomatsauce (passata) og fryse den ned i passende portioner til brug på pizza og i kødsovs.

Holdbarhed

Opbevar de friske tomater ved stuetemperatur. De mister smag, hvis de står køligt.

Sæson

April - november.

Næringsindhold

Læs om næringsindhold hos Fødevareinstituttet

Kilder