Tortilla med tomatsalat

45 min
Tortilla med tomatsalat

En dejlig fyldig tortilla æggekage med hele, stegte kartofler og soltørret tomat, som giver ekstra smag. Og en ny variant af en tomatsalat - nu med tørret abrikos.

Ingredienser

Tortilla

500 g Skrubbede små kartofler
½ liter Vand
½ tsk Groft salt
50 g Finthakkede soltørrede tomater
1 dl Kogende vand
1 dl Madlavningsfløde
6 Æg
½ tsk Groft salt
15 g Smør

Tomatsalat

400 g Cocktailtomater i tern
100 g Soltørrede abrikoser i strimler
¼ tsk Havsalt
Friskkværnet peber
25 g Grofthakkede røgede mandler

Tilbehør

240 g Ristet rugbrød

Sådan gør du

  • Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min., til kartoflerne lige er møre. Hæld vandet fra.
  • Kom de soltørrede tomater i en stor skål og hæld kogende vand over. Lad tomaterne trække i ca. 2 min.
  • Tilsæt fløde, æg og salt og pisk blandingen godt sammen.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande (ca. 21 cm i diameter).
  • Kom de hele, varme kartofler i panden og rist dem ved kraftig varme i ca. 2 min. - rør af og til.
  • Hæld æggeblandingen over kartoflerne og bag tortillaen ved svag varme og under låg i 15-20 min.

Tomatsalat

  • Bland tomater og abrikoser og drys salaten med salt, peber og mandler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8811 kJ / 2106 kcal

Næringsindhold pr. 100g

375 kJ / 90 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 15,1 % 3,3 g
Kulhydrat: 53,7 % 11,9 g
Fedt: 31,2 % 3,2 g
https://www.arla.dk/opskrifter/tortilla-med-tomatsalat/