Æblet er middelstort, lidt kantet og aflangt i faconen.
Grundfarven på skrællen er lysegul, men på solsiden får æblet rødlige striber og pletter. Skrællen er voksagtig og fedtet, når æblerne er modne.
Frugtkødet er hvidt.
Frugtkødet er blødt og saftigt, og æblet har et sprødt bid og en svag aroma.
Guldborg æblet stammer fra Guldborg Frugtplantage på Lolland. Sorten har været kendt siden 1870.
Guldborg æblet er først og fremmest et godt spiseæble. Men det kan også bruges i maden, både i det salte og det søde køkken. Prøv disse opskrifter:
Til bagværk og desserter med æbler kan du hente inspiration i vores tema om æblekager.
Guldborg er et sommeræble, som kun kan holde sig i få uger efter plukning. Det taber aroma og smag, hvis de gemmes i længere tid.
August - september.
Se næringsindholdet i æbler hos Fødevareinstituttet.