Guldborg æble

Guldborg æble
Guldborg er et sommeræble, som bedst nydes friskplukket. Det har en frisk og syrlig smag. Guldborg æbler er også gode i forskellige madretter. Læs med og bliv klogere på æblet, og hvordan du kan bruge det i dine opskrifter.

Hvordan ser Guldborg æblet ud?

Æblet er middelstort, lidt kantet og aflangt i faconen.

Grundfarven på skrællen er lysegul, men på solsiden får æblet rødlige striber og pletter. Skrællen er voksagtig og fedtet, når æblerne er modne.

Frugtkødet er hvidt.

Hvordan smager et Guldborg æble?

Frugtkødet er blødt og saftigt, og æblet har et sprødt bid og en svag aroma.

Hvor stammer Guldborg æblet fra?

Guldborg æblet stammer fra Guldborg Frugtplantage på Lolland. Sorten har været kendt siden 1870.

Hvordan anvender man æblet i madlavningen?

Guldborg æblet er først og fremmest et godt spiseæble. Men det kan også bruges i maden, både i det salte og det søde køkken. Prøv disse opskrifter:

Til bagværk og desserter med æbler kan du hente inspiration i vores tema om æblekager.

Holdbarhed

Guldborg er et sommeræble, som kun kan holde sig i få uger efter plukning. Det taber aroma og smag, hvis de gemmes i længere tid.

Sæson

August - september.

Næringsindhold

Se næringsindholdet i æbler hos Fødevareinstituttet.

Kilder