Pigeon

Pigeon
Pigeon er fremragende spiseæbler, men også velegnede i madlavning, fx skåret i både og blandet med forskellige salattyper (gerne bitre sorter som julesalat og frisée) med en vinaigrettedressing.

Udseende

Frugterne er små og kegleformede. Farven er en symfoni i rødt – fra rosa til purpurrød. Stilken er ofte kort og tyk. Hvis æblerne får sollys efter plukning, kan farven bliver meget klar rød.

Smag

Frugtkødet er hvidt og fast med en fin forfriskende smag med en bitter snert og en karakteristisk aroma.

Oprindelse

Æblet hedder egentlig Ildrød Pigeon og stammer formentlig fra Normandiet. Herhjemme kaldes de også juleæbler. Det er kendt i Danmark fra ca. 1870.

Anvendelse

De kan også spises stegt/pocheret som tilbehør til kød – navnlig gris, vildt og stegt fjerkræ.

Holdbarhed

Pigeoner er meget gode gemmeæbler og kan derfor også med held bruges til dekoration.

Sæson

Pigeon kan plukkes fra oktober og gerne ad flere omgange, så æblerne får så meget farve som muligt.

Kilder

  • Karolines Køkken