Gloster æblet er et stort og rundt, men også lidt kantet æble med en mørkerød farve på skrællen. Frugtkødet er hvidt og fast.
Gloster har en sødlig og afbalanceret frisk smag
Gloster æblet stammer fra Jork i Tyskland, hvor det i 1969 blev fremstillet ved en krydsning mellem Red Delicious og Glockenapfel.
Gloster æblet er først og fremmest et godt spiseæble. Men det kan også bruges i maden, både i det salte og det søde køkken. Da Gloster er et æble, som kan fås omkring juletid, er det nærliggende at bruge det i julemaden, fx til marineret sild på frokostbordet eller i en julepizza med resterne fra julemiddagen eller frokosten. Her et par forslag:
Gloster er gode æbler til kager og desserter. Hent inspiration i vores tema om æblekager.
Gloster æbler kan holde sig hele vinteren under de rette opbevaringsforhold. Skal opbevares køligt og fugtigt.
Oktober - marts. Gloster høstes fra midt i september.
Læs om næringsindholdet i æbler hos Fødevareinstituttet.