Belle de Boskopp er grove æbler, som oftest er grøn/gule med røde stænk på solsiden af æblet. Skallen er tyk og mat.
Æblet er let syrlig med en skøn og kraftig aroma.
Belle de Boskoop stammer fra Holland, hvorfra den kom til Danmark i slutningen af 1800-tallet.
Æblet er et særligt godt madæble, som ofte bruges i det salte og søde køkken. Æblet kan an-vendes rå i salater, bagt eller stegt. Brug belle de boskoop i den klassiske æbletærte med kold cremefraiche eller karamellisér æblerne i en tarte tatin. Riv æbler i sovsen til boller i karry. De syrlige æbler bruges også i den traditionelle æbleflæsk.
Små æbletern giver et frisk modspil til en grøntsagssuppe fx jordskokkesuppe eller brug æblet som hovedingrediens i en karrysuppe - eller kog dem til en klassisk æblegrød. Madæbler bruges ofte som fyld i den klassiske andesteg.
Belle de Boskoop er én af de bedste gemmeæbler, og man kan derfor opbevarer æblerne længe, hvis de opbevares køligt og fugtigt.
Æblerne skal ikke opbevares sammen med andre grøntsager eller frugter, da æbler indeholder ethylen, som fremskynder modningsprocessen.
Oktober - december.
Læs mere om næringsindholdet i æbler hos Fødevareinstituttet.