Discovery æble

Discovery æble
Discovery er et sprødt og saftigt sommeræble. Pluk og spis det direkte fra træet eller brug det i en salat eller en dessert. Discovery æbler modner i august-september. De egner sig ikke til at gemme. Læs med og bliv klogere på æblet, og hvordan du kan bruge det i dine opskrifter.

Udseende

Et Discovery æble er mellemstort og rundt. Farven er lysende rød på solsiden og grønlig gul på skyggesiden.

Smag

Discovery æbler er faste, sprøde og let aromatiske.

Oprindelse

Discovery æbler er en nyere sort, som kom til Danmark i 1960’erne. Æblet stammer fra Suffolk i England.

Anvendelse

Discovery æbler er først og fremmest et fantastisk spiseæble, men det er også lækkert i salater.

Prøv det sprøde æble i en waldorfsalat. En æblesalat bidrager med syre og friskhed til simreretter fx gammeldags oksesteg - eller prøv en blomkålssalat med æbler, som harmonerer perfekt sammen med honningglaseret laks. Æblerne kan også steges sammen med tomater til en rustik spaghettiret

Friskhed

Æblerne skal opbevares køligt og fugtigt.

Holdbarhed

Æblerne skal ikke opbevares sammen med andre grøntsager eller frugter, da æbler indeholder ethylen, som fremskynder modningsprocessen.

Sæson

August - september

Næringsindhold

Se næringsindholdet i æbler hos Fødevareinstituttet.

Kilder