Rød aroma

Rød Aroma er et ret stort æble, der har fået stor udbredelse i de nordiske lande. Æblet modner sidst i september og har en behagelig aroma. Rød Aroma kan nydes som et spiseæble, men er også god i forskellige madretter.

Hvordan smager rød aroma æbler?

Som navnet antyder, har både Aroma og Rød Aroma en god aroma og duft. De er saftige og har middel sødme og syrlighed.

Hvordan ser Rød Aroma æblet ud?

Både Aroma og Rød Aroma er store, runde æbler, dog lidt fladtrykte. Skrællen er glat og lidt voksagtig.

Skrællen på Aroma har grøn-gul bundfarve, der dækkes af rødlige striber. Mens Rød Aroma har helt rød skræl og en skinnende overflade.

Frugtkødet er hvidt.

Hvor stammer Rød Aroma æblet fra?

Aroma æblet stammer fra 1947, men først i 1973 kom det på markedet. Det er en krydsning mellem de to danske æblesorter Ingrid Marie og Filippa.

Aroma sorten blev skabt på den svenske forædlingsinstitution for frugt og bær, Balsgaard.

Rød Aroma, der også kaldes Amorosa, er en klon af Aroma æblet. Den blev dannet i 1988 i Skåne i Sverige.

Hvordan anvender man æblet i madlavningen?

Rød Aroma er først og fremmest et godt spiseæble. Men det kan også bruges i maden, både i det salte og det søde køkken.

Prøv fx vores opskrifter på

eller skær æblebåde til topping på en hokkaidosuppe.

Til bagværk og desserter med æbler kan du hente inspiration i vores tema om æblekager.

Aroma og Rød Aroma er også gode til æblemost og æblecider.

Hvor længe kan Røde Aroma æbler holde sig?

Rød aroma skal opbevares køligt og fugtigt. Både Aroma og Rød Aroma kan holde sig i et par måneder under de rette opbevaringsforhold.

Hvornår er Rød Aroma i sæson?

September - oktober.

Næringsindhold

Se næringsindholdet i æbler hos Fødevareinstituttet.

Kilder