Som navnet antyder, har både Aroma og Rød Aroma en god aroma og duft. De er saftige og har middel sødme og syrlighed.
Både Aroma og Rød Aroma er store, runde æbler, dog lidt fladtrykte. Skrællen er glat og lidt voksagtig.
Skrællen på Aroma har grøn-gul bundfarve, der dækkes af rødlige striber. Mens Rød Aroma har helt rød skræl og en skinnende overflade.
Frugtkødet er hvidt.
Aroma æblet stammer fra 1947, men først i 1973 kom det på markedet. Det er en krydsning mellem de to danske æblesorter Ingrid Marie og Filippa.
Aroma sorten blev skabt på den svenske forædlingsinstitution for frugt og bær, Balsgaard.
Rød Aroma, der også kaldes Amorosa, er en klon af Aroma æblet. Den blev dannet i 1988 i Skåne i Sverige.
Rød Aroma er først og fremmest et godt spiseæble. Men det kan også bruges i maden, både i det salte og det søde køkken.
Prøv fx vores opskrifter på
eller skær æblebåde til topping på en hokkaidosuppe.
Til bagværk og desserter med æbler kan du hente inspiration i vores tema om æblekager.
Aroma og Rød Aroma er også gode til æblemost og æblecider.
Rød aroma skal opbevares køligt og fugtigt. Både Aroma og Rød Aroma kan holde sig i et par måneder under de rette opbevaringsforhold.
September - oktober.
Se næringsindholdet i æbler hos Fødevareinstituttet.