Filippa æblet er middelstort, rundt og lidt aflangt i faconen. Æblet er grønt, men bliver gulligt ved modning. På solsiden kan farven få en rødlig tone. Skrællen er glat og tynd.
Frugtkødet er hvidt og saftigt med en syrlig smag og behagelig aroma.
Filippa sorten stammer fra Sydfyn, hvor Filippa Johannesen, lærerens datter i Hundstrup, i 1880 såede æblekerner fra nogle vildtvoksende æbletræer i skoven. Modertræet blev fredet i 1937.
Filippa æblet er først og fremmest et godt spiseæble. Men det kan også bruges i maden, både i det salte og det søde køkken. Prøv fx disse opskrifter:
Prøv fx en salat med grønkål og æbler eller en karrygryde med chili.
Til bagværk og desserter med æbler kan du hente inspiration i vores tema om æblekager. Filippa æbler koger godt ud, hvis du vil lave æblegrød.
Æblerne er også velegnede til at presse saft og most.
Filippa æbler kan holde sig hele vinteren under de rette opbevaringsforhold. Skal opbevares køligt og fugtigt.
Er plukkemodent sidst i september. Kan gemmes til februar - marts.
Se næringsindholdet i æbler hos Fødevareinstituttet.