Granny Smith æble

Granny Smith æble
Granny Smith er et dejligt grønt spiseæble med en frisk, syrlig smag og et sprødt bid. Granny Smith er et af de mest solgte æbler i Danmark. Det kan stort set købes året rundt. Læs med og bliv klogere på Granny Smith æblet, og hvordan det kan bruges i opskrifter.

Hvordan ser et Granny Smith æble ud?

Granny Smith er et rundt og mellemstort æble. Farven er skriggrøn, og skrællen er glat og hård. Frugtkødet har et skær af lys grøn.

Hvordan smager Granny Smith æbler?

Granny Smith æbler er kendt for et højt syreindhold. Smagen er skarp og forfriskende. Æblet har et fast og knasende, sprødt bid.

Hvor stammer Granny Smith æbler fra?

Granny Smith stammer fra Australien, hvor det blev opdaget af Maria Ann Smith, som blev kaldt “Granny Smith”.

Granny Smith kan fås til private haver, men dyrkes mest i Australien, New Zealand, USA, Frankrig og Italien.

Hvordan anvendes æblet i madlavningen?

Granny Smith æblet er først og fremmest et godt spiseæble. Men det kan også bruges i maden, både i det salte og det søde køkken. Granny Smith er særlig god i salater, hvor det bidrager med syrlighed, fx

Granny Smith er god til kager og desserter, hvor deres syrlighed giver en god kontrast til det søde. Hent inspiration i vores tema om æblekager.

Granny Smith bruges til fremstilling af æblecider og æblejuice.

Holdbarhed

Granny Smith kan holde sig i flere uger under de rette opbevaringsforhold. Skal opbevares køligt og fugtigt.

Sæson

Hele året.

Næringsindhold

Læs om næringsindholdet i æbler hos Fødevareinstituttet.

Kilder