Granny Smith er et rundt og mellemstort æble. Farven er skriggrøn, og skrællen er glat og hård. Frugtkødet har et skær af lys grøn.
Granny Smith æbler er kendt for et højt syreindhold. Smagen er skarp og forfriskende. Æblet har et fast og knasende, sprødt bid.
Granny Smith stammer fra Australien, hvor det blev opdaget af Maria Ann Smith, som blev kaldt “Granny Smith”.
Granny Smith kan fås til private haver, men dyrkes mest i Australien, New Zealand, USA, Frankrig og Italien.
Granny Smith æblet er først og fremmest et godt spiseæble. Men det kan også bruges i maden, både i det salte og det søde køkken. Granny Smith er særlig god i salater, hvor det bidrager med syrlighed, fx
Granny Smith er god til kager og desserter, hvor deres syrlighed giver en god kontrast til det søde. Hent inspiration i vores tema om æblekager.
Granny Smith bruges til fremstilling af æblecider og æblejuice.
Granny Smith kan holde sig i flere uger under de rette opbevaringsforhold. Skal opbevares køligt og fugtigt.
Hele året.
Læs om næringsindholdet i æbler hos Fødevareinstituttet.