Pecannød

Pecannød er en aflang, brun nød med furer på langs – den minder om en stor, furet valnød, som den også er i slægt med.

Oprindelse

Pecannødder stammer fra USA, der er langt den største eksportør i verden. Det er en af de afgrøder, man knytter til indianernes oprindelige kost.

Anvendelse

I USA bruges de til den berømte pecan pie og som fyld i cookies og is. De har en fin, mild og særlig smag, som adskiller dem fra andre nødder. Pecannødder kan ellers anvendes som de fleste andre nødder.

Holdbarhed

På grund af det høje fedtindhold har de en kort holdbarhed og bør opbevares i fryseren.

Næringsindhold

Pecannødder har det højeste fedtindhold af alle nødder (ca. 80%), hvilket gør dem meget næringsrige. Hovedparten af fedtet er de sunde umættede fedtsyrer.

Tips og Tricks

Pecannødder fås tørrede samt ristede og saltede. De har tidligere været en specialitet, som var svær at købe i Danmark, men fås bla. fra firmaet Urtekram i de fleste supermarkeder.

Kilder

  •  Karolines Køkken