Nødder

Nødder
Nødder har været brugt som fødevare og olie i århundreder. Så tidligt som 200 år før vor tidsregning brugte romerne sukkerglaserede mandler ved specielle lejligheder.

Nødder er, botanisk set, frugter med en tør skal. Ud fra denne videnskabelige definition er hasselnødder, kastanjer, mandler, valnødder og macademianødder alle nødder. Andre nødder er et frø, fx pinjekerner, og jordnødder er en bælgfrugt. Disse frugter er meget næringsrige, fulde af smag og indeholder meget olie.

Fordi nødder indeholder meget olie kan de harske, hvis nødderne er gamle eller opbevares for varmt. Faktisk er nødder tit harske, men det lægger vi ikke mærke til, fordi vi er så vant til det. Prøv at spørge i butikken, hvornår nødderne er høstet. Når du har købt friske nødder, kan du gemme dem i fryseren, så harsker nødderne ikke så hurtigt.

Gå i dybden...

Kilder

  • Karolines Køkken