Nødder

Nødder har været brugt som fødevare og olie i århundreder. Nødder er stadigvæk en yndet råvare - men nødder er meget fedtholdige, og olien kan harskne, hvis nødderne er gamle eller opbevares for varmt. Det er en god ide at opbevare nødder i fryseren, så harsker de ikke så hurtigt.

Nødder kan indgå i mange typer retter, fx i brød med nødder, salat med nødder eller måske i en lækker chokoladekage med nødder. Mulighederne er mange - find inspiration i vores udvalgte opskrifter med nødder herunder.

Afskalning af hasselnødder:

At "smutte mandler" er almindelig kendt, men hasselnødder kan også afskalles og ligesom mandler, får de en mildere smag uden skallen. Varm nødderne i ovnen (ca. 10 min. ved 175 grader), så kan skallen fjernes ved at rulle de varme nødder i et viskestykke.

Lidt om valnødder:

Valnødder er let bitre, men det bitre sidder især i skallen. Hvis man lægger dem i blød i varmt vand, er skallen let at pille af, og de bliver saftige og milde i smagen. Du kan også koge valnødderne i 5 min og kassere kogevandet. Så er valnødderne heller ikke så bitre mere.

Lidt om pinjekerner:

Pinjerkerner er egentlig kerner fra pinjekoglen, så faktisk er det slet ikke en nød. Pinjekernene er smagfulde og en af ingredienserne i en god pesto.

Aktuelle opskrifter