Yoghurtkage

Yoghurtkage

60+ min
Fryseegnet
Prøv denne yoghurtkage med abrikos. Den er fyldig i smagen, med et friskt pust af abrikos. Nyd som dessert eller til kaffen!

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 50 min. ved 175° - traditionel ovn.

  • Hæld abrikoserne til afdrypning i en sigte. Pensl en springform (24 cm i diameter) med det smeltede smør. Drys bunden med sukker og læg herpå abrikoserne med den buede side nedad.
Dej
  • Pisk hele æg og sukker til en luftig æggesnaps. Pisk smørret i lidt efter lidt. Tilsæt yoghurt. Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i. Hæld dejen over abrikoserne og bag kagen midt i ovnen.
Yoghurtsauce
  • Bland ingredienserne og smag til. Server yoghurtsaucen til.
Energiindhold for hele retten:

10915 kJ / 2609 kcal

Næringsindhold pr. 100g

800 kJ / 191 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 7,6 % 3,6 g
Kulhydrat: 48,7 % 22,9 g
Fedt: 43,7 % 9,5 g

Ingredienser

Syltede abrikoser (a ca. 410 g)
1 dåse
Smeltet smør
25 g
Sukker
1 tsk
Dej
Æg
3
Sukker (ca. 1½ dl)
125 g
Smeltet, afkølet smør
100 g
A38 naturel
2 spsk
Hvedemel (ca. 1¾ dl)
100 g
Bagepulver
1 tsk
Yoghurtsauce
Fraiche
1¾ dl
A38 naturel
2 dl
Sukker
2½ spsk
Vaniljesukker
1 tsk