Yoghurtkage

Yoghurtkage

60+ min
Fryseegnet
Prøv denne yoghurtkage med abrikos. Den er fyldig i smagen, med et friskt pust af abrikos. Nyd som dessert eller til kaffen!
https://www.arla.dk/opskrifter/yoghurtkage/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 50 min. ved 175° - traditionel ovn.

  • Hæld abrikoserne til afdrypning i en sigte. Pensl en springform (24 cm i diameter) med det smeltede smør. Drys bunden med sukker og læg herpå abrikoserne med den buede side nedad.
Dej
  • Pisk hele æg og sukker til en luftig æggesnaps. Pisk smørret i lidt efter lidt. Tilsæt yoghurt. Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i. Hæld dejen over abrikoserne og bag kagen midt i ovnen.
Yoghurtsauce
  • Bland ingredienserne og smag til. Server yoghurtsaucen til.
Energiindhold for hele retten:

12967 kJ / 3099 kcal

Næringsindhold pr. 100g

951 kJ / 227 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 5,8 % 3,2 g
Kulhydrat: 40,8 % 22,8 g
Fedt: 53,4 % 13,7 g

Ingredienser

1 dåse Syltede abrikoser (a ca. 410 g)
25 g Smeltet smør
1 tsk Sukker
Dej
3 Æg
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
100 g Smeltet, afkølet smør
2 spsk A38 naturel
100 g Hvedemel (ca. 1¾ dl)
1 tsk Bagepulver
Yoghurtsauce
1¾ dl Creme fraiche 38%
2 dl A38 naturel
2½ spsk Sukker
1 tsk Vaniljesukker