

Grillede fiskespyd med grøn salat
60+ min
Der er marinerede kinarejer og rødfiskefiletter på disse fine spyd. Grill dem i ovnen og server med brød eller små nye kartofler.
Ingredienser
Antal portioner
Marinade
- 1 tsk citronpeber
- 1 tsk finthakket, syltet rød chilipeber
- ½ tsk fint salt
- 1 dl rapsolie
- ¾ dl vand
Fiskespyd
- 16 optøede, frosne rå kinarejer med skal
- 3 rødfiskefileter
- 1 citron (usprøjtet)
- 8 bambusspyd - ca. 30 cm lange
Dressing
-
¼ liter Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
- 1 spsk cognac
- 4 spsk hakket frisk dild
- ¾ tsk groft salt
- friskkværnet peber
Grøn salat
- 175 g friske sukkerærter
- 1½ liter friske spinatblade revet i grove stykker
- 1 liter grøn salat revet i grove stykker, fx hjertesalat
Tilbehør
- 240 g grovbrød eller 1 kg kogte små, nye kartofler
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Marinade
Pisk alle ingredienserne sammen i en skål.
Fiskespyd
Pil rejerne, men lad halerne sidde på. Rens, skyl og tør fiskefileterne. Skær dem i ca. 2 cm brede stykker (32 stykker i alt). Skær citronen i 8 både og del dem på tværs. Fold hvert fiskestykke og fordel dem på spyddene skiftevis med rejer og citronstykker. Læg spyddene i et fad og hæld marinaden over. Lad spyddene marinere tildækket i køleskabet i ca. 2 timer. Vend dem af og til.
Dressing
Vend alle ingredienserne sammen i en skål og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.
Grøn salat
Anret spinat, salat og sukkerærter lagvis i et stort fad.
Fiskespyd, fortsat
Læg fiskespyddene på en rist, anbragt i en bradepande - med alufolie i bunden. Grill fiskespyddene øverst i ovnen. Pensl fisk og rejer et par gange mens de griller. Server fiskespyddene straks med grøn salat og dressing.
Grill
Ca. 4 min. på hver side ( 8 min. i alt).
Hvordan koger man nye kartofler
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 9050 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 22 g
- Protein: 40 %
- Kulhydrat: 29 %
- Fedt: 29 %
- Alkohol: 2 %