Grillede fiskespyd med grøn salat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Der er marinerede kinarejer og rødfiskefiletter på disse fine spyd. Grill dem i ovnen og server med brød eller små nye kartofler.

Ingredienser

Antal portioner

Marinade

  • 1 tsk citronpeber
  • 1 tsk finthakket, syltet rød chilipeber
  • ½ tsk fint salt
  • 1 dl rapsolie
  • ¾ dl vand

Fiskespyd

  • 16 optøede, frosne rå kinarejer med skal
  • 3 rødfiskefileter
  • 1 citron (usprøjtet)
  • 8 bambusspyd - ca. 30 cm lange

Dressing

Grøn salat

  • 175 g friske sukkerærter
  • 1½ liter friske spinatblade revet i grove stykker
  • 1 liter grøn salat revet i grove stykker, fx hjertesalat

Tilbehør

  • 240 g grovbrød eller 1 kg kogte små, nye kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Marinade

Pisk alle ingredienserne sammen i en skål.

Fiskespyd

Pil rejerne, men lad halerne sidde på. Rens, skyl og tør fiskefileterne. Skær dem i ca. 2 cm brede stykker (32 stykker i alt). Skær citronen i 8 både og del dem på tværs. Fold hvert fiskestykke og fordel dem på spyddene skiftevis med rejer og citronstykker. Læg spyddene i et fad og hæld marinaden over. Lad spyddene marinere tildækket i køleskabet i ca. 2 timer. Vend dem af og til.

Dressing

Vend alle ingredienserne sammen i en skål og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Grøn salat

Anret spinat, salat og sukkerærter lagvis i et stort fad.

Fiskespyd, fortsat

Læg fiskespyddene på en rist, anbragt i en bradepande - med alufolie i bunden. Grill fiskespyddene øverst i ovnen. Pensl fisk og rejer et par gange mens de griller. Server fiskespyddene straks med grøn salat og dressing.

Grill

Ca. 4 min. på hver side ( 8 min. i alt).

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22 g
  • Protein: 40 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 29 %
  • Alkohol: 2 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: