Hulkage
1 timer

Hulkage

Alle tiders kage med huller fyldt med chokoladesauce. Sjov at bage og smager godt både lun og kold.
Bedømmelse (39 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hulkage

Alle tiders kage med huller fyldt med chokoladesauce. Sjov at bage og smager godt både lun og kold.

8 stykker pr. kage

Antal portioner

Dej

  • 3 æg
  • 275 g sukker (ca. 3 dl)
  • 1 dl vand - lillefingervarmt
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver

Kakaosauce

Fremgangsmåde:

Dej

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Pisk vandet i. Bland mel og bagepulver. Vend det forsigtigt (drysset gennem en sigte) i æggeblandingen. Kom dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og bag kagen midt i ovnen. Prik huller i kagen med fx skaftet af en grydeske eller en blyant, mens kagen stadig er varm.

Kakaosauce

Kom alle ingredienserne i en gryde og lad blandingen smelte ved jævn varme - rør af og til. Hæld den varme sauce ned i hullerne, når kagen er let afkølet. Lad kagen køle af.

Tips

Kagen smager godt både kold og lun, server den fx med softice.

Kagen kan bages dagen før.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 46 %
Print