Skaldyr i citrussauce - Opskrifter - Arla

Skaldyr i citrussauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

45 min

Thai inspireret fiskeret serveret til grove ris.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 tsk rapsolie
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 300 g kogte, pillede rejer, kammuslinger eller krebsehaler

Tilbehør

  • kog 320 g løse ris, parboiled, fx fuldkornsris (ca. 4 dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl grapefrugten med en kniv og skær bådene fri af hinderne. Halver grapefrugtbådene. Skær porren i strimler og skyl dem godt. Pisk fløde, mel, smuldret bouillonterning, limesaft, honning, ingefær og sambal oelek sammen i en gryde. Bring blandingen i kog under omrøring og lad det koge i ca. 3 min.

Lad olien blive varm i en pande og svits porrestrimler, hvidløg og skaldyr i ca. 2 min. Vend bladingen i saucen sammen med grapefrugten. Server straks sammen med fuldkornsris.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,3 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 19 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Sambal oelek kæver vin med sødme. Derfor bliver vinvalget en hvidvin på riesling-druen, gerne en spätlese fra Mosel. Alternativt en vouvray på chenin blanc-druen Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad