Skaldyr i citrussauce
45 min

Skaldyr i citrussauce

Thai inspireret fiskeret serveret til grove ris.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skaldyr i citrussauce

Thai inspireret fiskeret serveret til grove ris.

Antal portioner
  • 2 tsk rapsolie
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 300 g kogte, pillede rejer, kammuslinger eller krebsehaler

Tilbehør

  • kog 320 g løse ris, parboiled, fx fuldkornsris (ca. 4 dl)

Fremgangsmåde:

Skræl grapefrugten med en kniv og skær bådene fri af hinderne. Halver grapefrugtbådene. Skær porren i strimler og skyl dem godt. Pisk fløde, mel, smuldret bouillonterning, limesaft, honning, ingefær og sambal oelek sammen i en gryde. Bring blandingen i kog under omrøring og lad det koge i ca. 3 min.

Lad olien blive varm i en pande og svits porrestrimler, hvidløg og skaldyr i ca. 2 min. Vend bladingen i saucen sammen med grapefrugten. Server straks sammen med fuldkornsris.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,3 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 19 %
Print

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Sambal oelek kæver vin med sødme. Derfor bliver vinvalget en hvidvin på riesling-druen, gerne en spätlese fra Mosel. Alternativt en vouvray på chenin blanc-druen Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad