Skaldyr i citrussauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

45 min

Thai inspireret fiskeret serveret til grove ris.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 rød grapefrugt
  • 1 porre
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 1 spsk hvedemel
  • ½ hønsebouillon-terning
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • ½ spsk honning
  • 1 tsk fintrevet frisk ingefær
  • ½ tsk sambal oelek
  • 2 tsk rapsolie
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 300 g kogte, pillede rejer, kammuslinger eller krebsehaler

Tilbehør

  • kog 320 g løse ris, parboiled, fx fuldkornsris (ca. 4 dl)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl grapefrugten med en kniv og skær bådene fri af hinderne. Halver grapefrugtbådene. Skær porren i strimler og skyl dem godt. Pisk fløde, mel, smuldret bouillonterning, limesaft, honning, ingefær og sambal oelek sammen i en gryde. Bring blandingen i kog under omrøring og lad det koge i ca. 3 min.

Lad olien blive varm i en pande og svits porrestrimler, hvidløg og skaldyr i ca. 2 min. Vend bladingen i saucen sammen med grapefrugten. Server straks sammen med fuldkornsris.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,3 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 19 %

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Sambal oelek kæver vin med sødme. Derfor bliver vinvalget en hvidvin på riesling-druen, gerne en spätlese fra Mosel. Alternativt en vouvray på chenin blanc-druen Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad

Andre gode forslag