Skaldyr i citrussauce

Skaldyr i citrussauce

45 min
Thai inspireret fiskeret serveret til grove ris.

Sådan gør du

  • Skræl grapefrugten med en kniv og skær bådene fri af hinderne. Halver grapefrugtbådene.
  • Skær porren i strimler og skyl dem godt.
  • Pisk fløde, mel, limesaft, fond, honning, ingefær og sambal oelek sammen i en gryde.
  • Bring blandingen i kog under omrøring og lad det koge i ca. 3 min.
  • Lad olien blive varm i en pande og svits porrestrimler, hvidløg og skaldyr i ca. 2 min.
  • Vend blandingen i saucen sammen med grapefrugten. Server straks sammen med fuldkornsris.
Energiindhold for hele retten:

8556 kJ / 2045 kcal

Næringsindhold pr. 100g

569 kJ / 136 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 18,3 % 6,1 g
Kulhydrat: 65,3 % 21,8 g
Fedt: 16,4 % 2,5 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

1 Rød grapefrugt
1 Porre
¼ liter Madlavningsfløde
1 spsk Hvedemel
1 spsk Friskpresset limesaft
½ spsk Koncentreret kyllingefond
½ spsk Honning
1 tsk Fintrevet frisk ingefær
½ tsk Sambal oelek
2 tsk Rapsolie
1 Lille knust fed hvidløg
300 g Kogte, pillede rejer, kammuslinger eller krebsehaler (ca. g)
Tilbehør
320 g Løse ris, parboiled - koges (ca. 4 dl)
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk