Torskebøffer med brun løgsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(20 vurderinger)

45 min

Lækre torskebøffer med en sprød og gylden skorpe. Hvis du ikke er til torsk, kan du sagtens bruge en anden slags fisk.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g frisk, tyk torskefilet uden skind og ben
  • 1 dl hvedemel
  • 1½ spsk rapsolie
  • 25 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • 1 stort grofthakket zittauerløg
  • 1 spsk hvedemel
  • 3 dl minimælk
  • 1 spsk sojasauce
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • kulør

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler
  • 600 g dampet broccoli

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Dup evt. væde af fisken og fjern eventuelle ben. Skær fisken i mindre stykker (bøffer) a ca. 7 cm. Vend stykkerne i hvedemel. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg torskestykkerne ved kraftig varme 3 - 4 min. på hver side, til skorpen er gylden og sprød, og fiskekødet mørt uden at være tørt. Læg fiskestykkerne i et lunt fad og drys dem med groft salt.

Kom løgstykkerne i panden og brun dem i ca. 2 min. Drys mel over og bag løgblandingen sammen under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og bring blandingen i kog, stadig under omrøring. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 3 min., til den begynder at tykne. Smag til med sojasauce, salt og peber. Tilsæt kulør og hæld løgsaucen ved torskebøfferne. Server med kogte kartofler og dampet broccoli.

Tip

Torskefilet kan erstattes af anden rundfisk, fx havkat, lange, kuller eller lyssej. Tranebærsyltetøj smager også godt til denne ret.

Retten er en klassiker i Nordjylland, hvor fisk i mange år har været hverdagsmad, og kød gæste-/søndagsret.

Sådan laver du en opbagt sovs

Har du brug for en hjælpende hånd til sovsen? Karolines Køkkenskole viser dig med få trin grundopskriften på en opbagt sovs.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9345 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,9 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 18 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag