Torskefileter med ris og grøntsager

Bedømmelse

(9 vurderinger)

45 min

Torskefileter med ris og grøntsager er en lækker fiskeret med masser af smag. Kombinationen mellem karry, fiskebouillon, grøntsager og torskefilet giver en velsmagende ret der fungerer.

Ingredienser

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 1 tsk ostindisk karry
  • 2 hakkede mellemstore zittauerløg
  • 160 g løse ris, parboiled (ca. 2 dl)
  • 1 tsk groft salt
  • 5½ dl fiskebouillon
  • 3 stilke bladselleri i skiver
  • 3 porrer i tynde ringe
  • 1 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38% Cremefraiche 38%
  • 100 g ærter
  • 500 g torskefilet eller sejfilet

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en tykbundet gryde, uden at det bruner. Tilsæt karry og lad den bruse af. Svits løgene heri i ca. 2 min. Tilsæt risene og svits dem med i ca. 2 min. Drys med salt og hæld bouillonen ved. Kog risene under låg og ved svag varme, ca. 15 min. Bland bladselleri og porrer ned i risene og kog grøntsagerne med i ca. 3 min. Tilsæt cremefraiche og ærter. Skær fisken i mindre stykker (ca. 2 x 5 cm), og læg dem forsigtigt ned mellem ris og grøntsager. Damp retten færdig ved svag varme og under låg i ca. 5 min.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,8 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 38 %

Kilde: