Torskefileter med ris og grøntsager

Torskefileter med ris og grøntsager

45 min
Torskefileter med ris og grøntsager er en lækker fiskeret med masser af smag. Kombinationen mellem karry, fiskebouillon, grøntsager og torskefilet giver en velsmagende ret der fungerer.

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en tykbundet gryde, uden at det bruner. Tilsæt karry og lad den bruse af. Svits løgene heri i ca. 2 min. Tilsæt risene og svits dem med i ca. 2 min. Drys med salt og hæld bouillonen ved. Kog risene under låg og ved svag varme, ca. 15 min. Bland bladselleri og porrer ned i risene og kog grøntsagerne med i ca. 3 min. Tilsæt cremefraiche og ærter. Skær fisken i mindre stykker (ca. 2 x 5 cm), og læg dem forsigtigt ned mellem ris og grøntsager. Damp retten færdig ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9607 kJ / 2296 kcal

Næringsindhold pr. 100g

433 kJ / 104 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 21,5 % 5,5 g
Kulhydrat: 34,4 % 8,8 g
Fedt: 44,1 % 5,2 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

Smør
50 g
Ostindisk karry
1 tsk
Hakkede mellemstore zittauerløg
2
Løse ris, parboiled (ca. 2 dl)
160 g
Groft salt
1 tsk
Fiskebouillon
5½ dl
Bladselleri i skiver
3 stilke
Porrer i tynde ringe
3
1 dl
Ærter
100 g
Torskefilet eller sejfilet
500 g