Flødeost

Flødeost

Flødeost er en hvid, cremet smørbar ost, som oftest bruges til at smøre på brød, men også kan bruges i pastasalater, saucer og pastaretter. Flødeost findes ved varierende fedtindhold og med mange forskellige smagsvarianter. Flødeostenes primære anvendelse er på brød.

Indhold

Hvad er flødeost lavet af?

Flødeost er et meget enkelt produkt, der kun består af fløde, mælk, mælkesyrekultur og salt.

Mælken og fløden blandes, hvorefter massen varmebehandles og homogeniseres, så konsistensen er rigtig. Herefter tilsættes mælkesyrekulturen, som får fløden til at syrne. Efter dette centrifugeres eller filtreres ostemassen for at få vallen siet fra. Ostemassen er nu klar til at blive saltet og få tilsat eventuelle krydderier, hvorefter de fyldes i bægre.

Flødeost har en cremet konsistens og en mild smag af fløde.

Hvad kan flødeost bruges til?

Flødeost kan bruges både på brød, i salater, i desserter, til dip, i suppe og saucer, i bagværk m.m.

Er flødeost og friskost det samme?

Flødeost indeholder mindst 60% fedt i tørstof. Hvis fedtindholdet er lavere, betegnes den som friskost. Friskost er en fællesbetegnelse for oste, der hverken presses eller lagres.

Oste der minder om

Flødeoste fra Arla