Hvad er cheddar?

Hvad er cheddar?

  0 Kommentarer

Cheddar ost er en gul ost af komælk, som stammer fra Storbritannien, men nu produceres rundt om i hele verden.

Cheddarost er en af verdens mest spiste oste og udgør for eksempel godt halvdelen af al ost solgt i Storbritannien. Det er en gul ost, der oprindeligt stammer fra landsbyen Cheddar i Somerset i Storbritannien, hvor huler i omegnen var perfekte til at lagre osten. Nu produceres Cheddar i et utal af udgaver rundt om i hele verden.

Cheddarost har været fremstillet i hvert fald siden år 1170, da regnskabslister fra kong Henrik 2. af England registrerede indkøb af 4.640 kilo ost. Osten findes både i en gul og en orange udgave, men smagen er den samme. Den orange udgave af cheddarosten har typisk fået tilsat farvestof for at opnå den orange farve.

 

Ostetype:

Ost af komælk med lysebrun, tør skorpe, og fast og elastisk konsistens med huller.

Karakteristika:

Cheddar svinger meget i farven fra hvid til bleget gul og orange. Farvestof bliver dog tit brugt til at give osten en mere orange nuance. Der skal bruges cirka 10 liter mælk til at lave cirka 1 kilo ost.

 

Smag:

Cheddar er en smagfuld mild ost med en karakteristisk og spændende smag. Den har en cremet konsistens med en fyldig smag og antydning af sødme. Efter længere lagring kan den få antydninger af hasselnødder

 

Læs mere om ost her.