Butterbeans og agurkeguacamole
60+ min
Nøglehulsmærket opskrift

Butterbeans og agurkeguacamole

En spændende vegetarret fx til buffeten - med tilbehør af guacamole, der har lånt lidt fra tzatziki.
Nøglehulsmærket opskrift
60+ min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Butterbeans og agurkeguacamole

Nøglehulsmærket opskrift

En spændende vegetarret fx til buffeten - med tilbehør af guacamole, der har lånt lidt fra tzatziki.

Antal portioner

Dagen før

  • 250 g skyllede, butter beans
  • 1½ liter vand til iblødsætning
  • 1 liter vand til kogning
  • 1 tsk groft salt

Agurkeguacamole

  • 15 g smør
  • 1½ tsk ostindisk karry
  • 3 små knuste fed hvidløg
  • 3 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk lys saucejævner
  • 300 g grønne asparges i korte stykker
  • 50 g grofthakkede røgede mandler

Fremgangsmåde:

Dagen før

Sæt bønnerne i blød i vandet i ca. 1 døgn.

Hæld iblødsætningsvandet fra bønnerne og kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt.

Kog bønnerne ved svag varme og under låg i ca. 35 min. og hæld vandet fra.

Agurkeguacamole

Drys agurken med salt. Skyl efter ca. 5 min. agurken i koldt vand og pres den fri for væde. Flæk avocadoen og skrab kødet ud. Blend det med kvark, citronsaft og peber. Vend agurk i og stil guacamolen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til. Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af. Svits hvidløg og de kogte bønner i ca. 1 min. Tilsæt vand og salt og kog bønnerne ved jævn varme og under låg i ca. 2 min. Tag gryden af varmen og rør saucejævner i. Tilsæt asparges og kog bønnesaucen ved jævn varme og uden forsigtig omrøring i ca. 2 min. Smag til. Drys med de røgede mandler.

Tip

Du kan bruge 2 dåser butterbeans (a ca. 400 g) i stedet for de tørrede.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 63,7 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 33 %
Print