Butterbeans og agurkeguacamole

Nøglehulsmærket opskrift

Butterbeans og agurkeguacamole

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Nøglehulsmærket opskrift

En spændende vegetarret fx til buffeten - med tilbehør af guacamole, der har lånt lidt fra tzatziki.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Dagen før

  • 250 g skyllede, butter beans
  • 1½ liter vand til iblødsætning
  • 1 liter vand til kogning
  • 1 tsk groft salt

Agurkeguacamole

  • 15 g smør
  • 1½ tsk ostindisk karry
  • 3 små knuste fed hvidløg
  • 3 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk lys saucejævner
  • 300 g grønne asparges i korte stykker
  • 50 g grofthakkede røgede mandler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Dagen før

Sæt bønnerne i blød i vandet i ca. 1 døgn.

Hæld iblødsætningsvandet fra bønnerne og kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt.

Kog bønnerne ved svag varme og under låg i ca. 35 min. og hæld vandet fra.

Agurkeguacamole

Drys agurken med salt. Skyl efter ca. 5 min. agurken i koldt vand og pres den fri for væde. Flæk avocadoen og skrab kødet ud. Blend det med kvark, citronsaft og peber. Vend agurk i og stil guacamolen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til. Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af. Svits hvidløg og de kogte bønner i ca. 1 min. Tilsæt vand og salt og kog bønnerne ved jævn varme og under låg i ca. 2 min. Tag gryden af varmen og rør saucejævner i. Tilsæt asparges og kog bønnesaucen ved jævn varme og uden forsigtig omrøring i ca. 2 min. Smag til. Drys med de røgede mandler.

Tip

Du kan bruge 2 dåser butterbeans (a ca. 400 g) i stedet for de tørrede.

Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 63,7 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 33 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag