Dampet torsk med søde kartofler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

1 timer

Dampet torsk, søde kartofler og svampe, som får en lækker cremet sauce af lidt hvidvin og et skvat fløde. Opskriften er udviklet for Karolines Køkken af Emma Martiny.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g skrællede søde kartofler i 1½ x 1½ x 2 cm tern
  • 250 g blandede svampe i tykke skiver, fx champignon, kejserhat og shiitake
  • 1 spsk olivenolie
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 600 g renset torskefilet uden skind
  • 150 g Arla® Puck salatost i blok
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 1 dl tør hvidvin
  • 1 dl Karolines Køkken® økologisk Piskefløde 38% Økologisk piskefløde 38%
  • 10 friske timiankviste
  • 50 g grofthakkede mandler
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • frisk timiankvist

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom de søde kartofler og svampe i en stor pande, som kan gå i ovnen (ca. 26 cm i diameter) eller et ovnfast fad ( ca. 22 x 25 cm). Bland med olie og drys med salt og peber. Bag grøntsagerne midt i ovnen i 30-35 min. eller til de er flot gyldne.

Skær torskefileten i 6-8 stykker og del osten i små brud. Tag grøntsagerne ud af ovnen og vend dem med hvidløg. Hæld hvidvin og fløde ved og fordel timiankviste, torskestykker og ost på toppen. Drys med mandler, salt og peber. Bag retten færdig de sidste 10 min. eller til torsken er gennembagt - det afhænger af tykkelsen. Pynt med friske timiankviste og server.

Bagetid

40-45 min. ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,7 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 46 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag