Artiskok
Artiskokker virker eksotiske på de fleste, men de kan nu nemt dyrkes i en dansk have, da det jo ganske enkelt er en tidselart. Artiskokkerne i butikkerne er dog altid importerede.
Udseende
De skal være grønne, faste og friske, aldrig tørre i bladspidserne og helst ikke for store.
Smag
Friskkogte artiskokker smager fantastisk - meget bedre end de syltede og konserverede.
Anvendelse
De er lidt besværlige at gøre i stand, men umagen værd. Fjern resten af stilken og klip bladene så langt ned, man kan komme til.
Skær artiskokken over på tværs lidt over midten, så man kan se ned i den åbne blomst. Hvis artiskokken er frisk nok, kan man med en skarp teske pille alle ”hårene” ud.
Stil nu artiskokkerne i bunden af en stor gryde, læg citronskiver ved, et godt skvæt hvidvin og olivenolie, peberkorn, hvidløg samt timian og persille. Kog 30-35 minutter.
Nogle spiser det hele, andre kun bunden og det nederste af bladene.
Opskrifter
Kilder
Karolines Køkken