Brombær

I Danmark findes der mange forskellige slags brombær. De vilde bær er som regel mere aromatiske end de opdyrkede. Brombær er lækre - serveret både naturel i en frugtsalat eller med is, yoghurt og fløde. De kan koges til marmelade, syltetøj og kompot, laves til sorbet og bruges i tærter, serveres til vildt.

Udseende

Brombær er en flerfoldsfrugt med 20 – 40 stenfrugter. De plukkes ofte med stilk. De skal være ensartet modne, sorte, blanke og saftfyldte, de må ikke være sammensunkne - hold ligeledes øje med mugne bær.

Smag

Vilde brombær er mere aromatiske end de dyrkede arter.

Oprindelse

Der findes brombærarter i Europa, det nordlige Asien og Nordamerika. I Danmark alene findes ca. 90 små arter.

Anvendelse

 Brombær kan bruges på mange forskellige måder bl.a. i marmelader og kompot, sorbet, frugtsalat, tærter, som tilbehør til vildt eller naturel med is, yoghurt eller fløde. Der fremstilles vin, likør og brændevin af brombær. Brombær er sarte bær. Hvis man strør dem med en smule sukker, holder de længere, samtidig med at man undgår misfarvning.

Kilder

Karolines Køkken