Fuldkorn

Mange tror, at fuldkorn kun er de synlige kerner i fx rugbrød. Men fuldkorn er mere end det. For fuldkorn kan både være hele og forarbejdede kerner. Det vigtige er, at alle dele af kornet er brugt – også skaldele og kim. Det er nemlig her, at de fleste fibre, vitaminer og mineraler sidder.

Udseende

Fuldkorn er korn som hvede, havre, byg, rug – som fx fuldkornshvedemel, rugmel, grahamsmel, Hvidhvedemel, fuldkornsrugmel, og hele eller knækkede hvedekerner rugkerner og bygkerner. Naturris.

Anvendelse

Der er fuldkorn i mange ting. Fx i rugbrød og havregryn, som er rigtige gode kilder til fuldkorn. Men også lysere brød, knækbrød, brune ris, fuldkornspasta, mysli og andre morgenmadsprodukter kan være en god måde at spise fuldkorn på.

Produkter med fuldkornsmel fx fuldkornspasta.

Fuldkorn er ikke græskarkerner, hørfrø, sesamfrø, boghvede, Cornflakes, hvide/parboilded og vilde ris

og Popcorn.

Næringsindhold

Fødevarestyrelsen anbefaler mindst 75 g fuldkorn om dagen, som en del af en varieret kost.

Kilder

Karolines Køkken