Hvidkål

Hvidkål sælges ofte uden de mørke seje yderblade og består af et fast bleggrønt hoved og en stærktsmagende tyk stok. I Tyskland optræder kålen i egnsretter som Sauerkraut, i Skotland i Colcannon, i Frankrig i Potée og mange forskellige kålsupper. Kåldolmere samt udhulede hvidkål med flæskefars, skinke og brødkrumme er gamle og udbredte bonderetter. 

Oprindelse

Kål stammer oprindelig fra Europas vildtvoksende strandenge og er en af vores allerældste grønsager. Kål tilhører slægten Brassica, og den mest almindelige type er hvidkål.

Anvendelse

Hvidkål kan strimles til salat, kommes i supper og gryderetter. Kålen kan også dampes, koges, sauteres eller lynsteges og bruges i wokretter. Hvidkål har et højt indhold af C- og K-vitaminer samt fibre. Hvis kål genopvarmes, risikerer man en stærk og let syrlig kålsmag. Hvidkål smager godt sammen med gulerødder, cremefraiche, løg, kikærter, laurbær, kartofler, bacon og svinekød.

Video

Kilder

Karolines Køkken