Spidskål

Spidskål er en køkkenurt og i familie med broccoli, blomkål og kålrabi. Spidskålen forveksles ofte med sommerhvidkål. Spidskålen kan dog kendes på, at den har et let og løst bladhoved, der danner en spids ellipse. Spidskål smager godt både stuvet, rå, stegt, i ovn, grillet og dampet. Derudover kan den anvendes i utrolig mange retter - både som ingrediens  i opskriften og som tilbehør til fx et stykke kød. Spidskålen har tilmed et meget højt indhold af C-vitamin. 

Oprindelse

De første spidskål kom til Danmark i slutningen af 1700-tallet og hed dengang ”sukkertopkål”.

Anvendelse

Spidskål smager godt både rå og dampet. Derudover kan den anvendes i utrolig mange retter - både som ingrediens og som tilbehør.

Sæson

Den danske spidskål fås i butikkerne fra juni og frem til september. Men allerede i februar får vi spidskål fra Holland og Italien.

Næringsindhold

Spidskålen har tilmed et meget højt indhold af C-vitamin.

Video

Kilder

Karolines Køkken