Tandoori masala har en varm rødbrun farve. Krydderiet indeholder som regel paprika og/eller røget paprika, der giver farven. Men farven kan også være fra pulveriseret sandeltræ. Sandeltræ gror i Indien og Sydøstasien.
Røgsmagen i autentiske indiske og pakistanske tandoori-retter stammer fra den meget varme, kubeformede lerovn (tandoor), som inderne anvender til at stege kød og fisk i.
Tandoori krydderi, tandoori masala eller tandoori mix er forskellige betegnelser, der bruges om det indiske blandingskrydderi.
Der er ikke en bestemt opskrift på ingredienser og blandingsforhold i et tandoori krydderi. Følgende krydderier indgår som regel: sød paprika, røget paprika, hvidløg, chili, spidskommen, koriander, kardemomme, peber, kanel, nelliker, muskatnød, laurbærblade og ingefær. Desuden er der ofte salt i krydderiblandingen.
Tandoori masala fås som tørret krydderi i pulverform. Men der findes også Tandoori saucer og - marinader. Du kan selv lave en marinade ved at røre tandoori-krydderiet op med yoghurt, og lægge råt kyllinge- eller svinekød i yoghurt-krydderiblandingen i nogle timer, før det steges. Prøv fx
eller brug tandoori masala til søde kartofler
Tandoori masala fås som tørret krydderi i pulverform. Men der findes også Tandoori saucer og - marinader.