Perlerugsalat med ost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

1 timer

Kogt på øl - fyldig på smag.

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 dl pilsnerøl, fx birkebryg
  • 3 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 4 dl perlerug
  • 300 g agurk i små tern
  • 2 røde peberfrugter i små tern
  • 100 g lyse rosiner
  • 1 tsk finthakket rød chilipeber
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk garam masala
  • 200 g gul ost, fx Arla® UNIKA gammel knas i små stykker

Pynt

  • bredbladet persille

Tilbehør

  • 200 g ristet brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring øl og vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt perlerug og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og lad perlerugen trække, stadig under låg, i ca. 10 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte og lad perlerugen køle af.

Bland grøntsager, rosiner, chili og de øvrige ingredienser godt sammen og vend perlerugen heri. Smag til.

Ved serveringen

Vend osten i salaten og server straks med ristet brød til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 56,8 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: