Perlerugsalat med ost
1 timer

Perlerugsalat med ost

Kogt på øl - fyldig på smag.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Perlerugsalat med ost

Kogt på øl - fyldig på smag.

Antal portioner
  • 3 dl pilsnerøl, fx birkebryg
  • 3 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 4 dl perlerug
  • 300 g agurk i små tern
  • 2 røde peberfrugter i små tern
  • 100 g lyse rosiner
  • 1 tsk finthakket rød chilipeber
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk garam masala
  • 200 g gul ost, fx Arla® UNIKA gammel knas i små stykker

Pynt

  • bredbladet persille

Tilbehør

  • 200 g ristet brød

Fremgangsmåde:

Bring øl og vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt perlerug og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og lad perlerugen trække, stadig under låg, i ca. 10 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte og lad perlerugen køle af.

Bland grøntsager, rosiner, chili og de øvrige ingredienser godt sammen og vend perlerugen heri. Smag til.

Ved serveringen

Vend osten i salaten og server straks med ristet brød til.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 56 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Fedt: 21 %
Print