Perlerugsalat med ost

Perlerugsalat med ost

1 time
Kogt på øl - fyldig på smag.

Sådan gør du

  • Bring øl og vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt perlerug og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og lad perlerugen trække, stadig under låg, i ca. 10 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte og lad perlerugen køle af.
  • Bland grøntsager, rosiner, chili og de øvrige ingredienser godt sammen og vend perlerugen heri. Smag til.
Ved serveringen
  • Vend osten i salaten og server straks med ristet brød til.
Energiindhold for hele retten:

12244 kJ / 2926 kcal

Næringsindhold pr. 100g

593 kJ / 142 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 13,6 % 4,7 g
Kulhydrat: 60,2 % 21 g
Fedt: 26,2 % 4,2 g

Ingredienser

3 dl Pilsnerøl, fx birkebryg
3 dl Vand
1 tsk Groft salt
320 g Perlerug (ca. 4 dl)
300 g Agurk i små tern
2 Røde peberfrugter i små tern
100 g Lyse rosiner
1 tsk Finthakket rød chilipeber
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Garam masala
200 g Gul ost, fx Arla® UNIKA gammel knas i små stykker
Pynt
Bredbladet persille
Tilbehør
200 g Ristet brød
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk