Perlerugsalat med ost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

1 timer

Kogt på øl - fyldig på smag.

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 dl pilsnerøl, fx birkebryg
  • 3 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 4 dl perlerug
  • 300 g agurk i små tern
  • 2 røde peberfrugter i små tern
  • 100 g lyse rosiner
  • 1 tsk finthakket rød chilipeber
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk garam masala
  • 200 g gul ost, fx Arla® UNIKA gammel knas i små stykker

Pynt

  • bredbladet persille

Tilbehør

  • 200 g ristet brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring øl og vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt perlerug og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og lad perlerugen trække, stadig under låg, i ca. 10 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte og lad perlerugen køle af.

Bland grøntsager, rosiner, chili og de øvrige ingredienser godt sammen og vend perlerugen heri. Smag til.

Ved serveringen

Vend osten i salaten og server straks med ristet brød til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 56,8 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: