Salat med ærter, melon og spinat
1 timer

Salat med ærter, melon og spinat

Prøv denne friske og søde salat, hvor alle kan være med.
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med ærter, melon og spinat

Prøv denne friske og søde salat, hvor alle kan være med.

Antal portioner

Sennepsdressing

  • 4 spsk rapsolie
  • 1 spsk ufarvet lagereddike
  • 3½ spsk vand
  • 50 g Buko® Naturel
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ kg friske ærter i bælg eller 200 g optøede, frosne ærter
  • 100 g radiser i strimler
  • ¼ blomkål i små buketter
  • 2 gulerødder i tynde skiver
  • ¼ honningmelon i mindre stykker
  • 1 liter skyllede babyspinatblade

Hertil

  • 4 grillede bøffer af oksefilet
  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Sennepsdressing

Kom alle ingredienserne i en blender. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 1 min., eller til dressingen er lys og cremet. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis dressingen er for tyk.

Bælg ærterne og vend dem sammen med radiser, blomkål, gulerødder, melon og halvdelen af sennepsdressingen.

Ved serveringen

Anret salaten på tallerkener i en rede af spinatblade. Server resten af dressingen til.

Tips

Kom alle ingredienserne til dressingen i en skål og pisk dressingen lys og cremet med et piskeris eller en håndmixer. Salaten smager også godt til røget kylling.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 44 %
Print

Vin match

Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot Bordeaux, Frankrig

Til bøffer serveret sammen med denne sommersalat vil en klassisk rød bordeaux være lækker. Griller du bøfferne, vil en oversøisk cabernet sauvignon være bedst Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til bøf