Salat med røget makrel og kirsebær
30 min
•
Undskyld Hr.....må jeg byde dem et kirsebær.....et der sødt, et der er sprødt, et der er rosenrødt. Nyd det skønne bær i den korte sæson. Kirsebær kan nydes som de er, i desserter eller som her i en dejlig sommersalat.
Ingredienser
|
½ liter
Vand
|
|
|---|---|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
100 g
Tørrede belugalinser eller grønne linser fra Puy
|
Dressing med mangochutney
|
200 g
Hytteost
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Mild mangochutney
|
|
|
½ spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
1
Renset røget makrel (ca. 350 g)
|
|
|---|---|
|
100 g
Rensede salatblade, fx frillicesalat
|
|
|
1
Agurk i korte stave (ca. 300 g)
|
|
|
100 g
Bælgede ærter
|
|
|
200 g
Kirsebær i halve
|
Tilbehør
|
200 g
Ristet rugbrød
|
|---|
Sådan gør du
Dressing med mangochutney
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
445 kJ / 106 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,2 g |
| Protein: | 6,7 g |
| Fedt: | 4,5 g |
| Kulhydrat: | 9,7 g |